Publicat de: organizator | 4 mai 2010

Iași

Activități realizate în cadrul Proiectului „Zilele curcubeului” 2010

 • Februarie 2010. Facilitarea încheierii protocolului de parteneriat dintre Fundația PSI România și Liga Studenților a Facultăţii de Asistenţă Socială din cadrul Universității „Petre Andrei” Iaşi, în cadrul proiectului „Stop discriminării în licee”.
 • Februarie 2010. Facilitarea încheierii protocolului de parteneriat dintre Asociația Accept România și Liga Studenților a Facultăţii de Asistenţă Socială din cadrul Universității „Petre Andrei” Iaşi, în cadrul proiectului „Stop discriminării în licee”. În urma acestui protocol, Liga Studenților a distribuit în cele 27 de licee, unde s-au susținut lecții deschise, peste 900 de minighiduri antidiscriminare şi peste 500 de pliante informative legate de comunitatea LGBT.
 • 22 Martie 2010. Participare la o lecție deschisă a unui grup format din 6 membri ai echipei „suntgay.ro” la Liceul Waldorf din Iași. Au fost distribuite Minighiduri Antidisciminare și pliante de prezentare a Asociației Accept.

– Sunt curioasă dacă persoanele gay se gândesc la viitor, la familie la copii. Dacă ar infia un copil ce educație ar primi? Nu sunt de acord cu acest lucru. Răspuns

– De obicei sunt discriminați cei care au orientare sexuală diferită, aceștia cum pot combate problema? De asemenea sunt colegi foarte răi cu alții, din cauza banilor și locului de unde vin. Și nu este drept! Cum se poate rezolva? Sunt persoane care nu se pot apăra singure! Răspuns

– De ce lesbienele sunt excluse și privite mereu pervers? Răspuns

 • Aprilie 2010. Team building în diferite locații din Iași.
 • 14 Mai 2010. 2 membri ai echipei suntgay.ro au participat la un Colocviu cu masteranzi ai Facultății de Psihologie a Universității „Al. I. Cuza” Iași (coordonator: conf. dr. Cristina Neamțu, Catedra de Psihologie Medicală), dezvoltând un dialog constructiv cu aceștia. Fiecare din cei 35 de masteranzi a primit Minighiduri Antidisciminare, Ghiduri pentru psihoterapia cu clienții gay și bisexuali și cliente lesbiene și bisexuale, Ghiduri „Serviciile medicale: bune practici în lucrul cu persoanele LGBT” și pliante de prezentare ale Asociației Accept.
 • 22 Mai 2010. 50 de persoane au participat la evenimentele organizate în cadrul proiectului „Zilele curcubeului”, din care 14 persoane s-au testat gratuit și au asistat la Conferința „Fii isteț. Folosește prezervativul”, susținută de Dr. Irina Teodorescu și Dr. Elena Duca (DSP Iași). La fiecare workshop au luat parte 10-15 participanți, atât membri ai minorităților LGBT din Iași, cât și persoane gay-friendly. Au fost distribuite Minighiduri Antidisciminare și pliante de promovare ale minorităților LGBT din România.
 • 23 Mai 2010. 35 de persoane au participat la proiecția filmului românesc „trip” în Club Mojo, în cadrul proiectului „Zilele curcubeului”. După film a urmat un microrecital  (Classic Alternative Sounds) al băieților din grupul „Doar noi” (Bacău).
 • 23-24 Mai 2010. 6 membri ai grupului de inițiativă LGBT „Doar noi” din Bacău au participat la Iași, la workshopul „Comunitatea mea, comunitatea ta”.
 • 27 Mai 2010. Peste 100 de persoane au participat la Show-ul „Senzorial Touch of (he)ART”: un manifest al picturii, al graficii, al muzicii (mixate), al design-ului vestimentar, al visual-ului şi al coregrafiei.
 • 19 Iunie 2010. Întâlnire cu prietenii proiectului.
 • 19 Iunie 2010. Gay & Lesbian Party.
 • 17 iulie 2010. „Eu nu discriminez! TU?” – un manifest antidiscriminare prin muzică, efecte vizuale și fotografie. Evenimentul a cuprins un concurs cu premii, distribuirea de materiale informative, prezervative și lubrigel. Evenimentul a fost organizat de ARAS Iași în colaborare cu Grupul de inițiativă suntgay.ro Iași și Lesb-ETTE Iași.
FeedBack
 • „Este un proiect care susține o inițiativă cu activități complexe și de apreciat atât pe plan local, cât și național. Includerea persoanelor de orientare bisexuală și lesbiană reprezintă un act decent, aducând colaborare și un factor de plus-valoare” (B., Iași).
 • „First timer în legătură cu acest subiect. În sensul că e prima dată când particip la un workshop cu această temă. Și am rămas plăcut impresionat. Totul a fost interactiv, fun, și interesant. (…) Dezbaterile au fost foarte ok și pun la gândire fără nici o îndoială. Nu pot decât să spun La mai multe! deoarece cred că impactul va fi pe măsură” (M., Iași).
 • „Felicitări pentru proiectul realizat! Aceste workshopuri sunt binevenite deoarece se fac schimburi de informații și puncte de vedere. Opiniile sunt expuse uneori într-o manieră contradictorie ce dezvoltă creativitatea și team-workul din grup” (O., Iași).
 • „(…) Mi s-a părut foarte interesantă tematica aleasă, modul în care se mișcă lucrurile, chiar dacă mie mi se pare că aceste lucruri merg încet, datorită faptului că nu sunt în interiorul acestui grup, dar de fapt aceste idei/lucruri merg foarte rapid și în bine. Este de apreciat faptul că se realizează o promovare pozitivă a comunității gay și în școli/licee/facultăți” (L., Iași).
 • „Workshopul Get to Know Eachother s-a dovedit o sesiune flexibilă de planificare a activităților ce vor fi susținute în Iași de către femeile de orientare lesbi și bi. Warm-up-ul acestui workshop a deschis participanții către un brainstorming, care a ajutat la inițierea agendei pentru următoarea jumătate de an. Posibile activități au fost sugerate, încadrate temporar, iar participanții (fete și băieți) s-au dovedit adevărate resurse pentru această agendă socio-culturală, experimentală  și comună” (A., Iași).

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: